Stołówka szkolna

Szanowni Państwo!

1 września 2010 roku otworzyliśmy Stołówkę Szkolną w budynku Szkoły Podstawowej nr. 10, Gimnazjum nr 2 i II Liceum Ogólnokształcącego
przy ulicy Wyszyńskiego 19.

Pracujemy dla Państwa od poniedziałku do piątku od 7:00.

W naszej ofercie znajdują się:

  • śniadania (na gorąco i na zimno);
  • obiady mięsne (kuchnia polska, domowa oraz międzynarodowa);
  • obiady jarskie;
  • obiady wegetariańskie;
  • w każdy piątek świeże i smakowite ciasta na sobotnio niedzielne spotkania rodzinne przy kawie;
  • drugie dania z dowozem do domów oraz firm;
  • dania dla młodzieży (kebab, gyros, pita, lachmacun, itp)
Cennik:
  • cena obiadu dla dziecka (zupa + drugie danie) – od 8 złotych;
  • cena obiadu dla dorosłego (zupa + drugie danie) – od 10 złotych;
  • cena obiadu z pojemnikiem i dowozem – od 13 złotych
    cena drugiego dania z pojemnikiem i dowozem – od 12 złotych
    (w przypadku Zamówienia powyżej 25 złotych – dowóz na terenie Chrzanowa gratis);
  • zniżka dla sportowców zrzeszonych w UMKS przy POMOS w Chrzanowie – 5%

Chrzanów, Budynek Szkoły ul. Wyszyńskiego 19

Rezerwacja telefoniczna pod numerem tel. 603 111 172
Wszelkie informacje dotyczące kontaktów z firmami pod nr tel. 601 861 673   
Nasze menu jest w pełni oparte na ROZPORZĄDZENIU PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY EUROPY NR 1169/2011, które w Polsce weszło w życie z dniem 16 grudnia 2016 roku. Obowiązuje ono wszystkie placówki oświatowe na terenie Unii Europejskiej, a co za tym idzie w Polsce. Dotyczy wszystkich podmiotów , zarówno państwowych , jak i prywatnych świadczących usługi gastronomiczne na rzecz placówek oświatowych, kształcących dzieci i młodzież. Przystosowanie produkcji żywności do bardzo rygorystycznych norm jest niezwykle trudne z dwóch powodów: braku dużej ilości towarów na rynku spożywczym, które spełniają normy oraz rewolucji w żywieniu młodego pokolenia.
Nadmieniam, iż jestem w stałym kontakcie z osobami i instytucjami zajmującymi się żywieniem w zakładach zbiorowych. Będę się starał wprowadzać urozmaicone posiłki , które nie tylko spełnią rygorystyczne przepisy zawarte w rozporządzeniu, ale przede wszystkim będą smakowały dzieciom i młodzieży. Myślę , że proces ten będzie długotrwały i bardzo trudny do przeprowadzenia. Jeżeli w trakciedanego tygodnia ulegną zmianie wcześniej zaplanowane dania lub podwieczorki i II śniadania, będzie to tylko i wyłącznie wynikiem braku w danym momencie na lokalnym rynku określonego produktu.
Stąd też bardzo proszę Szanownych Państwa Rodziców, Dyrektorów, Nauczycieli oraz pozostałych Pracowników o wyrozumiałość i pomoc.

Z wyrazami szacunku
Nowak Jacek